Logo
Mobile_menu
ŠD FilovciRibbon
X

Registracija


Moški ŽenskaX

Napiši novico


*Za optimalni prikaz slike naj bo velikost 900px (širina) x 440px (višina) in formata .jpg ali .png!Slika novice
Novice
  Objavljeno: 21. jun 2015 ob 12:09
ŠD FILOVCI VICE PRVAK SLOVENIJE

EMN ŠD FILOVCI je na državnem prvenstvu v rekreativnem malem nogometu, ki je bilo 20. junija v Piranu, osvojila fantastično 2. mesto.

Na zaključnem turnirju »za prvaka Slovenije« je sodelovalo 14 ekip, od tega 4 pomurske (KMN Odranci, KMN Pečarovci, KMN Videm gostilna pri Maji in
ŠD FILOVCI).
Ekipe so bile (po žrebu) razdeljene v štiri skupine, in sicer v dve skupini po 4 ekipe in v dve skupini po 3 ekipe, kjer se je igralo po principu vsak z vsakim. Nadaljevanje prvenstva je bilo odigrano po sistemu »dvojni knock out«.
Ekipa ŠD Filovci je z žrebom bila uvrščena v skupino B, v kateri sta bili še ekipi Avtoprevozništvo Jerebič iz Ormoža in Cafecafe Arclin iz Vojnika.
Po dvema zmagama z rezultatoma 2:1 in 3:0, se je naša ekipa uvrstila na 1. mesto v skupini B.
Naslednjo tekmo proti Loški dolini je naša ekipa, kljub veliki premoči in številnim priložnostim izgubila z 0:1 ter se tako uvrstila v težji del nadaljevanja prvenstva, kjer je do finala bilo potrebno premagati vse nasprotnike, kajti v tem delu poraz pomeni konec prvenstva.
V izločilnih tekmah je ekipa ŠD Filovci do finala odigrala še 5 tekem, in sicer:

Dolenja vas - Cerknica:ŠD Filovci1:1(5:6)
Vilbos viličarji - Ljubljana:ŠD Filovci1:2
Sonček - Koper:ŠD Filovci0:2
KMN Odranci:ŠD Filovci1:1(3:5)
Loška Dolina 1:ŠD Filovci0:1

V finalu (na tekmi za 1. mesto) pa se je naša ekipa pomerila z aktualnim državnim prvakom KMN Videm gostilna pri Maji.
Finalna tekma je bila organizirana na izredno visoki ravni. Najprej je bila na vrsti posamična predstavitev igralcev obeh ekip in strokovnih vodstev, sledila je državna himna in nato tekma.
Tekma je bila zelo razburljiva. Povedli so naši nasprotniki, ki so v prvem polčasu bili boljši nasprotnik in so imeli več od igre, zato so tudi zasluženo bili v vodstvu z rezultatom 0 : 1.
V drugem polčasu smo vzpostavili ravnotežje in rezultat po dobri akciji izenačili.
Strelec zadetka je bil Uroš Ošlaj. Tik pred koncem tekme bi lahko celo povedli in zmagali, a sreča ni bila na naši strani.
Po streljanju kazenskih strelov smo po enem zgrešenem in enem ubranjenem strelu priznali poraz.

Za olajševalno okoliščino si štejemo preutrujenost igralcev, saj je naša ekipa (zaradi sistema tekmovanja) odigrala dve tekmi več od našega nasprotnika, ki nas je v finalu pričakal dokaj spočit in psihično pripravljen.

Sledila je svečana podelitev priznanj in pokalov.
Navijači ŠD Filovci so prejeli plaketo za NAJBOLJŠE NAVIJAČE prvenstva, ekipa Avtoprevozništvo Jerebič iz Ormoža pa je prejela nagrado za Fair-play.

Za najboljšega vratarja je bil proglašen vratar Andrej Horvat (KMN Videm), najboljši strelec je bil Darko Zorko (KMN Videm), za najboljšega igralca pa je bil proglašen Kristjan Kulčar (ŠD Filovci).

Uvrstitve ekip na državnem prvenstvu:

1.KMN Videm Gostilna pri Maji
2.ŠD FILOVCI
3.Loška Dolina
4.KMN Odranci

Slike z državnega prvenstva najdete TUKAJ.Arhiv novic >>


Logo